Referenties

IMG_3633Klanten over Studio PH9:

Ine van Gisbergen van mindful zaken:

Mascha weet gevoelsmatig precies de vinger op de zere plek te leggen. Ze weet haar vaardigheden als masseur uitstekend te combineren met haar kennis van de critical alignment yoga. Deze combinatie van massage en praktische yoga-oefeningen zorgden ervoor dat ik direct verlichting ervaarde van mijn schouderklachten en me in mijn dagelijks leven bewust werd van de houding van mijn rug en schouders. Hierdoor verminderden mijn klachten al heel snel. Mascha werkt op een ontspannen, vriendelijke manier en daagt je op een hele leuke manier uit om stil te staan bij de houding van je lichaam. Een absolute aanrader!

Marieke

Ik ben bij de praktijk van Mascha terecht gekomen omdat ik met mijn hernia verleden altijd wel rugklachten blijf houden. Ditmaal had ik erge last van een scherpe pijn achter mijn schouderblad. Mascha heeft me meerdere keren gemasseerd. Soms is dat fijn en ontspannend. Soms is het ook een stevige massage waarbij mijn spieren flink worden gekneed. Dat is soms een beetje pijnlijk, maar aan het eind heb ik een andere rug en kan ik weer tegenaan.
Wat ik heel fijn vind is dat Mascha ook yoga docent is. Ik volg ook lessen van haar en die hebben me al veel geleerd over mijn houding en de invloed van die houding op mijn ruggezondheid.

Ik was laatst op zoek naar een ontspannings massage. Mascha stelde een aromatherapie massage voor. Dat was nieuw voor mij: het was zalig! En nieuw op meerdere fronten. Want de massages die ik ken zijn allemaal spier massages, waarbij mijn spieren soms flink worden aangepakt. Deze massage is heel anders. De oliën die worden gebruikt ruiken heerlijk en de aanrakingen zijn juist heel zacht en zorgde voor mij voor een diepe ontspanning.

Daniël Zwijnenburg:

Zo lang ik me kan herinneren heb ik regelmatig rug- en nekklachten. Door de jaren heen heb ik verschillende therapieën, massages en andere behandelingen gevolgd, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Via mijn werk hoorde ik over Critical Alignment bij Mascha. Het proberen waard, vond ik. Toen ik voor de eerste keer bij haar kwam, vroeg ze of ik wilde proberen om op mijn hoofd te staan. Op mijn hoofd? Hartstikke tegennatuurlijk – en dus eng, maar Mascha begeleidde me goed. Er ging een wereld voor me open. Door Mascha leerde ik dat het mogelijk is mijn lijf te ‘resetten’, waardoor ik mijn spieren en wervels kan ontlasten en daardoor minder klachten heb. Inmiddels kan ik zelfstandig op mijn hoofd staan. Ik ben blij dat ik bij Mascha terecht ben gekomen, dankzij haar methode ervaar ik eindelijk een ontspannen gevoel in mijn rug en nek.