Is massage een luxe?

Ik krijg wel eens te horen van mensen die voor een massage komen dat ze zich opgelaten voelen. Ze denken, en horen van anderen dat massage een luxe is. Het is waar dat niet iedereen in de positie is om een massage te betalen, maar het is niet waar dat we massage als een luxe moeten beschouwen.

De reden dat massage nog niet toegankelijk is voor iedereen, is dat de gezondheidszorg gebaseerd is op het behandelen en het genezen van symptomen en ziektes, niet de preventie hiervan. Ik geloof dat het merendeel van de blessures en ziektes- en veel medische theorie├źn bevestigen dat- voortkomt uit stress. We leven in een wereld die veel druk uitoefent; druk op het werk, druk thuis en erg weinig tijd om te ontspannen.

Natuurlijk verdienen we een hoop lof over de manier waarop we ons leven inrichten en de dingen toch voor elkaar krijgen, maar het is ook duidelijk geworden dat we tevens van alles moeten inleveren om die enorme vaart erin te houden. Gelukkig beginnen steeds meer mensen in te zien dat zaken als tijd voor jezelf, de juiste voeding, beweging, meditatie en preventieve geneeswijze (zoals massage, chiropractie of acupunctuur) essentieel zijn voor een goede gezondheid.

You may also like...